Høyt nivå på årets Kraft Lillestrøm

Business Lillestrøm har igjen samarbeidet med Diversify for å gjennomføre KRAFT Lillestrøm, et inkubatorprogram for innvandrere. Programmet er et intensivt to-ukers kurs som består av en rekke workshops som gir deltakerne kunnskap, nettverk og verktøy for å starte egen virksomhet. Deltakerne får møte kompetente foredragsholdere innen forretningsutvikling, innovasjon, markedsføring, salg og økonomi.

Skreddersydd for internasjonale gründere

– KRAFT Lillestrøm er skreddersydd for de som har internasjonal bakgrunn og en forretningsidé eller et prosjekt de drømmer om å leve av, forteller programansvarlig Miguel Angel Leyva Salas fra Diversify. De siste fire årene har totalt 60 personer deltatt på KRAFT Lillestrøm-programmet. En av disse er Ateh Atabong, som i år vendte tilbake som jury, forbilde og mentor for årets deltakere.

 

Mangfold blant deltakerne

I åretsprogram deltok 14 kandidater fra flere nasjoner, inkludert Nederland, Nigeria, Sudan, Pakistan, Danmark og India. Programmet gikk over to uker og ble avsluttet med enpitchekonkurranse hos Gründerhuset Business Lillestrøm. Juryen, bestående av Maria Hoff, næringssjef i Lillestrøm kommune, Stian Bråss, gründer og CTO iVexter, og konsulent Ateh Atabong, kåret en vinnerpitch.

 

Årets vinnerpitch

Faith Owei presenterte sin forretningsidé om å opprette et engelskspråklig fritidssenterfor barn. Med tanke på at mange barn med utenlandsk bakgrunn i Norge trenger et sted å samhandle på et språk de forstår, er Faiths idé å åpne et senter med aktiviteter på engelsk, hvor de kan sosialisere lettere og utvikle ferdighetene sine. Faith mottok heder og ære, kontorplass hos Business Lillestrøm i tre måneder og to mentor timer med Ateh Atabong. I tillegg får alle deltagerne tilgang på mentorer fra det regionale næringslivet i en seks måneders periode etter programslutt.

Maria Hoff (jury), næringssjef, Lillestrøm kommune, Faith Owei, vinner av årets Kraft pitching og Stian Bråss (jury), seriegründer Vexter og Zensy

Ser allerede frem til neste år

– Jeg vil takke Miguel og Diversify for samarbeidet om dette programmet. Vi gleder oss til å bistå Faith på hennes gründerreise, avslutter Anette Gangnæs, daglig leder Business Lillestrøm.

 

Programmet mottok økonomisk støtte fra Lillestrøm kommune.